۱۳۸۹ فروردین ۲۰, جمعه

ادب مرد به از دولت اوست

ادب مرد به از دولت اوست

یلدا آراسته

جرس: همزمان با سخنان تند احمدی نژاد خطاب به باراک اوباما در در ارومیه در خصوص تحریم ها علیه ایران و به دنبال ادبیات تند وی در ماه های گذشته در رابطه با مجلس شورای اسلامی در خصوص تصویب بودجه و یارانه ها ،غلامحسین مسعودی ریحان نماینده مجلس ، نامه ای به استاد اخلاق احمدی نژاد نوشت که در آن نسبت به ادبیات تند رئیس جمهور تذکر داده شده بود .

در این نامه از مرتضی آقاتهرانی استاد اخلاق کابینه خواسته شده است تا نسبت به شیوه سخن گفتن احمدی نژاد واکنش نشان دهد و او را تادیب کند .

این اولین معترض به رفتار و گفتار احمدی نژاد در سالهای ریاست دولت نیست. سخنان احمدی نژاد در سیاست خارجی ایران همواره مشکل ساز بوده است .

اما اندک زمانی است که لحن تند وی دیگر تنها شامل امریکای جهان خوار و اسرائیل جنایتکار نمی شود و او با همین لحن کسانی را در داخل کشور و در جایگاه های متفاوت مورد حمله و خطاب قرار می دهد.

ادبیاتی که در گفتمان سیاسی ایران بسیار نادر بوده است .

چگونه به تخلفت رسیدگی می شود ؟

دوم اردیبهشت ماه 1387 احمدی نژاد نامه ای شدید اللحن به غلامعلی حداد عادل نوشت.

این نامه به دنبال جنجال سه قانون مصوب مجلس بود. برای اولین بار در 30 سال تاریخ جمهوری اسلامی ایران بود که رئیس قوه مجریه با چنین ادبیات و لحن تندی رئیس قوه مقننه را خطاب قرار می داد.

احمدی نژاد در این نامه حداد عادل را به سرپیچی و بی اعتنایی به قانون اساسی متهم کرد، او مدعی شد رئیس مجلس شرایط را برای هجمه به رئیس جمهور فراهم کرده است و باید به " تخلف " او رسیدگی شود .

حداد عادل در پاسخ به نامه احمدی نژاد آورد : " اينجانب تعبيرات به كار رفته در نامه شما را مناسب نمي‌دانم و از لحن آن نامه و تعريضات صريح يا تلويحي مندرج در آن گله مندم، اما هرگز قصد ندارم با چنان لحن و بياني به پاسخگويي اقدام كنم."

لحن تند و بی سابقه احمدی نژاد در نامه اش پاسخی شدید نداشت،چرا که مجلس نمی خواست کار میان آنها به جدال کشیده شود تا به گفته حداد عادل کسانی سوء استفاده کنند.

جیب پرها و شکم سیرها

دی ماه همان سال به دنبال انتقاد هاشمی رفسنجانی به دولت نهم ، احمدی نژاد در سخنانی بی پروا هاشمی را مورد توهین قرار داد. وی با اشاره مستقیم به انتقاد هاشمی که دولت را دولت "گداپروری " دانسته بود گفت : " آیا اگر همه این یارانه‌ها را عده‌ای قلیل مثل شمایی که جیب‌هایتان پر است، ‏شکم‌هایتان سیر است و ثروتتان از پارو بالا می رود، شما بخورید این گداپروری نیست؛ اما اگر بین ملت توزیع ‏شود، این گداپروری است؟ "

انتقاد از فلان آقا

البته توهین به هاشمی در اینجا تمام نشد و بعد از آنکه در مناظرات به او و خانواده اش تهمت های مالی زد ،بعد تر و در مراسم تودیع مدیرعامل خبرگزاری ایلنا ضمن متهم کردن قوه قضائیه به دیکتاتوری به خاطر بستن نشریه "همت " اعلام کرد : " «بر اساس قانون اساسی کشور تنها توهین به امام خمینی، مقام معظم رهبری و رئیس جمهور پیگیرد قانونی دارد و جرم است ولی اکنون شاهد هستیم که قوه قضائیه به خاطر مقاله انتقادی از فلان آقا، دستور رسیدگی صادر می‌کند».

منظور احمدی‌نژاد از «فلان آقا» هاشمی رفسنجانی بود که در این نشریه بارها مورد انتقاد قرار گرفته بود ، وی در اظهارات خود افزود: «می‌گویند از این فرد انتقاد نکن، چرا نباید انتقاد کرد، مگر این فرد کیست که از وی انتقاد نشود؟»

کارشان را بلد نیستند

بهمن ماه و به دنبال تخلفاتی که دیوان محاسبات کشور از بودجه سال 85 ارائه داده بود احمدی نژاد در یک برنامه تلویزیونی دیوان محاسبات را به برپا کردن جنگ روانی متهم کرد و گفت کارشناسان این دیوان اشتباه کردند و می خواهند دولت را تضعیف کند .

درجه ستوانی می دهم

پیش از این و در سال 1385 احمدی نژاد در میان اعتراض شدید دانشجویان در دانشگاه امیر کبیر حضور یافت تا پاسخگوی آنها باشد . در این جلسه که همراه با شعارهای اعتراض آمیز دانشجویان به حضور او برگزار می شد ، وی در پاسخ به سوالی در خصوص دانشجویان ستاره داربا لحن تمسخر آمیزی گفت : "دستور می دهم به دانشجويان سه ستاره درجه ستوانی بدهند" این توهین احمدی نزاد البته با واکنش تند دانشجویان روبر و شد.

حرمتی نماند

شاید به دنبال همین پاسخ ندادن ها به لحن و ادبیات احمدی نژاد بود که وی پرده ای دیگر در مناظرات انتخاباتی اش نشان داد .

توهین و افترا به بزرگان نظام از نکاتی بود که همواره مورد بحث قرار گرفته است اما نکته مهم دیگری نیز در این مناظرات وجود داشت وآن هم لحن احمدی نژاد در بی اهمیت نشان دادن خدمات دولت های قبلی بود. در این مناظرات احمدی نژاد پیش از آنکه پرونده "زهرا رهنورد" را باز کند و کار را در مناظره تلویزیونی اش از زیر سوال بردن دولت قبلی به مسائل خانوادگی بکشاند دیگر حرمتی برای مسولان قبلی نظام باقی نگذاشته بود .

خس و خاشاک

در حالیکه پس از اعلام نتایج انتخابات در خرداد ماه خیابان های ایران مملو از مردم معترضی بود که به دنبال رای خود بودند، محمود احمدی نژاد در سمت دیگری از تهران جشن پیروزی خود را برپا کرد و اعلام کرد : " حالا چهار تا خس و خاشاک این گوشه ها کاری می کنند بدانید این رودخانه زلال ملت جایی برای خودنمایی آنان نخواهد گذاشت."

اما این توهین به توده مردم معترض تنها نکته این سخنرانی نبود .

وی در خصوص ادعای تخلف نامزدهای انتخاباتی معترض گفت : "این ادعای برخی ما را یاد داستان ملا نصرالدین و قضیه‌اش می‌اندازد."

وی باردیگر زهرا رهنورد را خطاب قرار داد و گفت : " جالبه یک خانمی با رسانه های غربی مصاحبه کرده و گفته است ما صددرصد برنده بودیم اما مخدوش شده است و دلیلی که بیان می کند اینست که من خودم بچه فلان منطقه هستم پس شوهر من داماد آن منطقه است مگر می‌شود مردم فلان منطقه به داماد ما رای ندهند.

احمدی نژاد افزود: " دومین دلیل این خانم در مصاحبه با این رسانه اینست که شوهر من بچه فلان منطقه است مگر می شود بچه های این منطقه به ما رای ندهند، این استدلال کسانی است که می گویند ما برنده بودیم."

لحن و سخنان احمدی نژاد مورد انتقاد بسیاری مسولان از طیف های مختلف سیاسی قرار گرفت .احمد توکلی نماینده مجلس در یک گفتگوی تلویزیونی لحن احمدی نژاد را یکی از دلایل نا اآامی ها خواندو خواستار این شد که وی در گفتار خود تجدید نظر کند.

هیچ کس در امان نیست

با این حال نمایندگان مجلس خود نیز از این لحن احمدی نژاد مصون نماندند .به دنبال اختلاف مجلس و دولت بر سر تصویب لایحه حذف یارانه ها احمدی نژاد در یک برنامه تلویزیونی در 29 اسفند ماه به تندی از نمایندگان انتقاد کرد،به طوری که صدا وسیما از پخش صحبت های وی در بخش های خبری دیگر صرف نظر کرد. آنطور که سایت الف گزارش داد درحالیکه صحبت های رئیس جمهور درباره مسائل روز کشور معمولا در بخش های مختلف خبری بطور گسترده منعکس می شود، مسئولان واحد مرکزی خبر و پخش اخبار سیما تصمیم گرفتند صحبت های رئیس جمهور که حاوی توهین به رای نمایندگان و اقتصاددانان مجلس بود را پوشش ندهند.

احمدی نژاد در این سخنان گفته بود : " اصلا آنها اقتصاددان نیستند و معلوم نیست از کجا مدرک گرفته‌اند."

بعد از تقاضای مناظره سه نماینده اقتصاددانی که روی صحبت احمدی نژاد با آنها بود ، احمدی نژاد در دیدار نوروزی باز ازآنها انتقاد کرد و گفت که حرف های آنها پاسخی ندارد .

ادبیات مشاجره

15 مرداد ماه شبکه العربیه برنامه مستندی در خصوص احمدی نژاد نشان داد که در آن به این اشاره کرد که احمدی نژاد و جرج بوش هر دو با یک ادبیات در جهان سخن می گویند و در سخنان خود لحن شدید و تهاجمی دارند. این مستند با این جمله پایان یافت که سخنان "احمدی نژاد" می تواند موجب بروز جنگی میان ایران و آمریکا شود که جهان را نابود خواهد کرد.

محمود احمدی نژاد که در مناظره اش با میر حسین موسوی به این می بالید که در دولت او دست دوستی امریکا به سوی ایران دراز شده است، حال ادبیاتی را در مقابل جهان بکار می گیرد که نشانی از دوستی و گفتگو درآن نیست.

پس از روی کار آمدن دولت دهم تلاش جامعه جهانی بر این بوده است که مشکلات میان ایران و جهان بر سر مسایل هسته ای حل شود .

بسیاری از کارشناسان سیاسی اما پاسخ های احمدی نژاد را در شان یک گفتگوی بین المللی نمی دانند .

سخنان مادر عروس

واکنش رئیس جمهور ایران به سفر و سخنان هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه آمریکا که برای جلب نظر خاور میانه در تحریم ایران به این منطقه سفر کرده بود ،سخنانی بود که پیش از این هرگز در ادبیات بین المللی ایران بکار نگرقته شده بود .

وی اسفند ماه در کنفرانس خبری مشترک با بشار اسد گفت خانم کلینتون خارج از قد و قواره اش حرف می زند . وی گفت : " ما یک ضرب‌المثل در فارسی داریم که وقتی کسی حرف بی‌جا می‌زند به او می‌گوییم "یک کلام از مادر عروس بشنوید."

احمدی نژاد در این کنفرانس خبری به آمریکا پیغام داد که "عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر."

تعادل ندارد

در برابر اروپا و تهدیدات آنها نیز احمدی نژاد ادبیاتی از همین جنس داشته است گو آنکه در برابر تهدیدات وزیر خارجه فرانسه گفت : " خود فرانسوی‌ها هم به ما می‌گویند کوشنر یک ذره تعادل در حرف زدن ندارد و نمی‌داند چه بگوید."

وی در پاسخ پیام نوروزی باراک اوباما نیز گفت که آنها احمق هستند.

گاوچران هستند

حالا رئیس جمهور آمریکا در گفتگویش با تایمز اعلام کرده است که که در سیاست جدیدش در واکنش به حمله‌های بیولوژیکی، شیمیایی یا متعارف از سلاح اتمی استفاده نخواهد کرد.

محدودیت‌های اتمی مورد نظر دولت آمريکا یک استثنا دارد و ایران و کره شمالی شامل آن نمی‌شود.

باراک اوباما اعلام کرد : " تولید سلاح هسته‌ای در ایران، گریز ناپذیر است و اکنون متقاعد شده که ایران در وضعیتی قرار دارد که می‌تواند سلاح هسته‌ای تولید‌ کند."

پاسخ احمدی نژاد اما بازهم سراسر توهین و تهدید بود او باراک اوباما را تازه کار خواند و اعلام کرد : " بدان که گنده‌تر و گردن‌کلفت‌تر از تو نیز نتوانستند هیچ غلطی بکنند."

او سیاستمداران آمریکایی را به "کابوی‌ها و آرتیست‌های فیلم‌های گاوچران‌های آمریکایی که بلافاصله دست خود را روی سلاح خود می‌گذارند"تشبیه کرد.

میر حسین موسوی در خرداد ماه و هنگامی که مقابل احمدی نزاد نشست ،لیستی در دست داشت که شامل اشتباهات دولت در اداره سیاست خارجی کشور بود.نکته ای که بارها موسوی در این گفتگو به آن اشاره کرد این بود که رئیس جمهور یک کشور متعلق به خودش نیست و هر رفتار و گفتار او می تواند در سرنوشت مردم کشورش تاثیرمستقیم بگذارد.

هنوز یکسال نمی گذرد از روزی که احمدی نژاد در همان جلسه به میر حسین گفت بهترین سیاست خارجی درایران را داشته است و امریکا که زمانی در صدد براندازی حکومت ایران بود حالا خواستار دوستی است و کشورهای اروپایی که 15 سال ایران را متهم به عدم رعایت حقوق بشر می کردند ،حالا با ایران مشکلی ندارند.

امروز اما نه تنها کشورهای اروپایی که دنیا در مقابل عدم رعایت حقوق بشر در ایران معترض است و باراک اوباما که با سیاست گفتگو بر سر کارآمده بود ایران را تهدید می کند .

احمدی نژاد همان ادبیاتی را در برابر جهان به کار می برد که رئیس مجلس شورای اسلامی ایران ،نمایندگان مجلس و...در برابر آن به خاطر توصیه های رهبر ایران سکوت می کنند،اما او کسی را ندارد تا به جهانیان توصیه اش را بکنند تا آنها هم سکوت پیشه کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر