سعید زندگانی

کامران دانشجو این حرفها را در سفر هیئت دولت احمدی نژاد به استان هرمزگان و در گفت و گو با خبرگزاری مهر عنوان کرده است که متن کامل آنرا در بخش "میهمان سبز" جرس خوانده اید. او که خود هیچ پیشینه روشن دانشگاهی از نظر تحصیل و تدریس ندارد و حالا مسئولیت وزارتخانه ای را بر عهده گرفته که صدها هزار استاد ودانشجو تحت پوشش آن هستند، در این مدت چند ماهی که بر سر این کار است، یک وظیفه اصلی را دنبال می کند و آن پاکسازی دانشگاها و مدارس و مراکز عالی تحصیلی از استادان و دانشجویان ناهمگون با حکومت آقای خامنه ای و سپاه و دولت احمدی نژاد است که البته در این راه بسیار کوشیده، اما موفق نشده است.
وزیر علوم که سال گذشته چند بار این مفهوم را به مناسبتهای مختلف تکرار کرده است که " شرط عضویت در هیئت علمی و دادن بورس به دانشجویان، اعتقاد و التزام عملی به نظام اسلامی و ولایت مطلقه فقیه است"، در مصاحبه با خبرگزاری مهر می خواهد بگوید که این امر محقق شده و مشکلی وجود ندارد: "باید حضور دانشجویان در 9 دی و 22 بهمن را با هم ببینیم. حضور دانشگاهیان در این دو تاریخ سرنوشت ساز نشان داد که دانشگاهیان همسو با انقلاب و همسو با ولایتند و اگر نبود این ولایت پذیری و مجموعه حرکت انقلابی به طور حتم فتنه ها شکست نمی خورد. ولایت پذیری دانشجویان زره فولادی است که تیر دشمن بر آن اثر نمی کند زیرا اگر این ولایت پذیری نبود تیرهای زهرآگین دشمن که با هجمه عظیم به دانشگاهها حمله کرده بودند بی اثر نمی شد. این هجمه ها با توجه به ولایت پذیری بی اثر شدند."
او این حرفها را در پاسخ به مصاحبه گری می گوید که سخنان چند ماه پیش رئیس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها را تکرار کرده که "هفتاد درصد دانشگاهیان به کسی رای دادند که برنده انتخابات شناخته نشد." اما وزیرمدعی است که رای مردم مخفی است و این آمار و ارقام درست نیست، و دوباره بر نتیجه ای که خود برآورده تاکید می کند و از حضور حماسی چهل میلیون ایرانی در انتخابات می گوید که شصت در صد آنها احمدی نژاد را انتخاب کرده اند!؟
هجمه، هجمه، هجمه...
برخلاف این ژست ها، اماحرفهای دیگر آقای دانشجو حکایت از نگرانیهای عمیق او و دولتی که برای آن کار می کند، از وضع دانشگاهها دارد. "هجمه" واژه ای است که او چند بار آنرا در این گفت و گو تکرار می کند و"دانشجویان و دانشگاهیانی که علیرغم همه هجمه ها نشان دادند که افسران و فرماندهان قابل اعتمادی هستند"! این آقای خامنه ای بود که دانشگاهها را میدان جنگ نرم و دانشگاهیان را افسران و فرماندهان این جنگ خواند و حالا وزیرش نیز آنرا تکرار می کند تا همه کاستی ها را به گردن "دشمنان خارجی" بیاندازد: " این هجمه ها از طرف مجموعه ضد انقلابی مانند بی.بی.سی. و صدای آمریکا و بسیاری از رسانه های مجازی همسو با آنها صورت می گیرد."
دانشجو می گوید: "درتمام اغتشاشات کمتر از 10 درصد از بازداشت شدگان دانشگاهی بودند که این نشان می دهد دانشجویان اغتشاشگران را همراهی نکردند. تعداد زیادی از همین 10 درصد هم مربوط به دانشجویانی بود که مشکلات آموزشی داشتند." اگر بنا بر شواهد و گزارشهای مختلف مجموع بازداشت شدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری را بین چهار تا پنج هزار نفر بدانیم، بنا به گفته وزیر حدود 500 دانشجو در این ده ماه بازداشت شده اند که آنان هم مشکل آموزشی داشته اند و همه دانشجویانی هم که شهدای جنبش سبز مردم ایران هستند، بخاطر مشکلات آموزشی خود را در خیابانها و بازداشتگاهها به کشتن داده اند؟!
وزیر در گفت و گوئی که مصاحبه گر ناچار است درآن بسیار با عصا راه برود و سوالات خارج از "خط قرمز" نپرسد، از "تلطیف" فضای دانشگاهها سخن می گوید، اما وقتی با آمار دستگیری ها و مجازاتهای داخلی و بیرونی مواجه می شود، اعتراف می کند که "ما در داخل دانشگاهها کاپیتولاسیون نداریم. داخل دانشگاهها هم جزء مملکت است. اگر خلاف صورت گیرد باید با آن برخورد شود. هرج و مرج زیبنده محیط مقدس دانشگاه و فرهیختگان نیست. باید یک تعادلی برقرار کرد که نه به صرف اینکه فرد دانشجو یا عضو هیئت علمی است در حاشیه امن باشد و به بهانه اینکه فرهیخته است هر کاری انجام دهد ونه اینکه بالاخره بخواهیم اعمال مجازاتهای سنگین داشته باشیم که از عدالت خارج باشد. در درون دانشگاهها باید با تلطیف و هدایت حرکت کرد و تنبیه آخرین ابزار باشد مثل درون خانواده. البته یک جاهایی هم نمی توان برخورد نکرد."
اصل موضوع چیست؟
حمله لباش شخصی ها و مامورین نیروی انتظامی به کوی دانشگاه که فیلم آنرا بی.بی.سی. پخش کرد موضوع حساسی است که دانشجو به آن می پردازد و مدعی است: "همانظور که مسئله کهریزک را دنبال کردند باید موضوع کوی نیز پیگیری و روشن شود. اما اینجا یک نکته وجود دارد. تخلفی شده است و چند نفر تخلف کرده اند که باید به آن رسیدگی شود اما نباید از اصل موضوع منحرف شویم."
اما اصل موضوع چیست؟ همان موضوعی که در کهریزک اتفاق افتاد: یک عده خود را شهید کردند و مورد تجاوز قرار دادند تا آبروی نظام را ببرند! اینجا هم " اصل موضوع این است که یک عده آمده بودند نظام را از بین ببرند. یک عده کهریزک و کوی را مطرح کردند تا توطئه براندازی نظام فراموش شود. باید با درایت در این زمینه برخورد کرد. کسی که برای نظام دلش بسوزد باید حواسش جمع باشد که از موضوع اصلی نباید منحرف شد. نمی شود از موضوع براندازی غافل شد که البته نشان داده شده است که در این زمینه غفلت صورت نخواهد گرفت...هر عقل سلیمی می داند چه این فیلم درست باشد چه نباشد برای تحت الشعاع قرار دادن بحث ریگی از سوی بی بی سی پخش شد. والا مگر بی بی سی دلش برای مردم ما می سوزد. مگر برای دانشجو اهمیت قائل است؟"
همه آنچه کامران دانشجو در این مصاحبه گفته یک طرف و این دو مدعا یک طرف که نشان می دهد چقدر می شود به کسی که جوانان مملکت باید تحت مدیریت او تربیت شوند اطمینان کرد: "کدام آمار را داریم که نشان می دهد خروج نخبگان بعد از انتخابات افزایش یافته است؟ باید حرف مستند زد و مردم هم حرف مستند را می پسندند. مشخص نیست اینکه برخی منابع عنوان می کنند مهاجرت نخبگان بعد از انتخابات افزایش یافته است از کجا این بررسی را انجام داده اند؟" آقای وزیر کافی است برای رسیدگی به این موضوع یکی را مامور کند تا در اخبار و گزارشهای نهادهای مستقل حقوق بشری، رادیو – تلویزیونها و سایتهای خبری و تحلیلی مستقل بگردد و اسامی را یادداشت کند، آنوقت می بینید که چند نفر از نخبگان و کارشناسان کشور جان خویش بر کول گرفته و به دنبال آینده ای بهتر ترک وطن کرده اند. تازه اینها چند درصد آنهائی هم نیستند که در چهارگوشه دنیا پراکنده شده و هنوزسرپناهی برای خود نیافته اند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر