مفیدی؛ افتخار روزنامه نگاران و ایرانیان
مژگان مدرس علوم

جرس: حضور فعال وچشمگیر زنان در "جنبش مردمی" پس از انتخابات و برخورد خشونت آمیز اقتدارگرایان با آنان نشان از رشادت و استقامت زنان مبارز تا ریشه کنی ظلم و استبداد حاکمان دارد. دکتر زهرا رهنورد در خصوص "مقاومت" زنان مبارز در بند نوشته است: "زندان برای زنان ، سکوی سرافرازی می شود ، هنگامی که آنان را با فحش ها واهانت ها و بی اعتبار کردن مبارزات حق طلبانه مردم ایران، تحقیر می کنید . زندان برای زنان ، قلبی سرشار از قداست می شود ، هنگامی که حرمت های زنانهآنان را می شکنید ."
وضعیت نگران کننده مفیدی در زندان
یکی از این زنان مقاوم در بند، بدرالسادات مفیدی روزنامه نگار با سابقه و دبیر انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران است که در روز ۷ دی ۱۳۸۸ با حکم عمومی که دادستان تهران بهمراه همسرش بازداشت شد. در حالی که مسعودآقایی همسر بدرالسادات مفیدی پس از تحمل ۵۲ روز بازداشت انفرادی در بند ۲۴۰ وزارت اطلاعات با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شده است، اما خانم مفیدی در شرایط نامعلومی همچنان در زندان بسر می برد.
چندی پیش خبرانتقال بدرالسادات مفیدی به بند امنیتی 209 پس از هفته ها بلاتکلیفی در زندان در حالی انتشار یافت که تلاشهای وکیل وی برای تبدیل قرار بازداشت به وثیقه یا مرخصی برای ایام نوروز از سوی مسئولان بی پاسخ مانده بود. این در حالی است که اخبار رسیده حاکی از سر گرفتن دوباره بازجویی ها و اعمال دور تازه ای از فشارها می باشد.
این اخبار نگران کننده در حالی منتشر می شوند که دادستان تهران درروزهای پایانی سال گذشته به همسر بدرالسادات مفیدی گفته بود که ماموران وزارت اطلاعات به دلیل عدم همکاری وی با آزاد شدنش مخالف هستند.
وضعیت نامناسب جسمانی و افزایش فشار بازجویان
محمد شریف وکیل بدرالسادات مفیدی با بیان اینکه تاکنون پرونده منتهی به صدور کیفرخواست نشده است، گفت: "تلاش به عمل آمده جهت تبدیل قراربازداشت به وثیقه نتیجهای در بر نداشته است." این در حالی است که حتی به درخواست وی و خانواده مفیدی برای مرخصی در ایام نوروز نیز جوابی داده نشده بود.
گفتنی است خانم مفیدی در ملاقات با خانواده اش به رفتارهای غیرقانونی اشاره کرده و گفته است که با هیچ یک از مامورین دادستانی برای "تفهیم" اتهام و صدور حکم بازداشت روبرو نشده است، به اعتراضش هم توجهی نکردهاند و بازجویی هایش هم در طول بیست روز اول بازداشت انجام گرفته و وی را چندین بار در سلولهای مختلف انفرادی و عمومی جابجا میکردند. وی همچنین از خشن بودن بازجوییها گله کرده و این که بازجویی ها از سی سال فعالیت وی بوده است.
خبرهای رسیده از وضعیت این روزنامه نگار در بند حاکی از شرایط سخت وی و وضعیت "نامطلوب" جسمی وی در زندان است تا جاییکه به گفته دخترانش وی از درد شدید قلبی، لرزش دست و رفتار خشن و غیرقانونی بازجویان شکایت کرده است.
مفیدی مایه "افتخار" ایرانیان است
پیش از این دختران وی در نامه ای نوشته بودند که در نیم ساعتی که به ملاقات وی رفته اند او مستمرا آیه ای از قرآن را برایشان خوانده است که مرگ سرنوشت هرکسی است.
این فشارهای روحی و جسمی در حالی بر این روزنامه نگار دربند وارد می شود که بنا به گفته نزدیکانش،مفیدی در جریان تجمعات بعد از انتخابات اساسا هیچگاه فعال نبود و در هیچ یک از این تجمعات شرکت نداشت و بازداشت او به دلیل وقایع روز عاشورا غیرواقعی است. در همین خصوص دختران بدرالسادات مفیدی می گویند: "مادر ما یک روزنامهنگار است و ذات کار او علنی بودن است، چه چیزی برای مخفی کردن دارد که این رفتارهای غیرقانونی با او صورت می گیرد."
گفتنی است دکتر زهرا رهنورد و مهندس میرحسین موسوی در دیدار با خانواده بدرالسادات مفیدی ضمن تجلیل از استقامت این روزنامه نگار و ابراز نگرانی از تداوم بازداشت وی خطاب به خانواده اش اظهار داشتند: " وی مایه افتخار شما، ما و همه ایرانیان است."
جرم مفیدی سیاسی نیست
یکی از روزنامه نگاران آزاد شده که سالها از نزدیک شاهد تلاش مفیدی بعنوان دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران برای احقاق حقوق تضییع شده روزنامه نگاران زندانی بوده است به جرس می گوید: "هر زمانی که برای پیگیری وضعیت زندانیان سیاسی در دوره های مختلف جلسه ای تشکیل می شد امکان نداشت که خانم مفیدی در آن حضور نداشته باشد. نگاه وی به مسائل و مشکلات روزنامه نگاران نگاه سیاسی نبود بلکه همیشه در حال پیگیری حقوق ضایع شده آنها و پشتیبانی از خانواده های بی پناه آنان بود. هیچگاه از خاطرم نمی رود زمانیکه غروب بود و بعد از گذراندن یک روز سخت کاری عازم خانه هایمان بودیم خانم مفیدی اصرار داشت که سری به خانواده یکی از روزنامه نگاران دربند بزنیم، خسته بود اما فکر تنهایی بچه های زندانیان یک لحظه راحتش نمی گذاشت و می گفت باید به خانواده های زندانیان سر بزنیم و با مشکلات و دردها و تنهایی هایشان شریک شویم. وقتی به در خانه این روزنامه نگار دربند رسیدیم چهره خسته و غمگینش را باز کرد و با خنده و آغوش گرم بچه ها را بغل کرد و ساعتها با همسر این زندانی از مشکلاتشان حرف زد و آنها را دلداری می داد. روزی نبود که دغدغه زندانیان و خانواده های آنها را نداشته باشد. نگاهش به مسائل نگاه انسانی بود بدون مرزبندی های سیاسی."
این روزنامه نگار با اشاره به فعالیتهای خانم مفیدی در انجمن صنفی خاطرنشان کرد: "خانم مفیدی چه در زمانیکه به عنوان خبرنگار در حوزه اطلاع رسانی فعالیت داشت و چه در زمانیکه جامه دبیری انجمن صنفی را به تن کرد در جهت اطلاع رسانی و پیگیری حقوق صنفی روزنامه نگاران از هیچ تلاشی فروگذار نبود. و الان کسانی که دستور بازداشتش را صادر کردند و هم بازجویانش خوب می دانند که جرم وی سیاسی نیست بلکه وی تاوان دغدغه و تلاشش برای رفع مشکلات روزنامه نگاران را می دهد. جرم مفیدی برملا کردن حقوق ضایع شده و ستم رفته بر روزنامه نگاران و حمایت از این گروه ستمدیده و خانواده های مظلوم آنان است."
تلاش برای حمایت از حقوق روزنامه نگاران
انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران سندیکای سراسری روزنامهنگاران در ایران میباشد، که در مهر ماه سال ۱۳۷۶ پس از روی کار آمدن محمد خاتمی تاسیس شد وبه عنوان یک سنديكای سراسری و ملی كارگری در وزارت كار و امور اجتماعیايران به ثبت رسيد. اما از بدو تاسیس همواره با کارشکنی ها یی از سوی مسئولین حکومتی مواجه شده است تا جاییکه در ۴ تیر ۱۳۸۷ این انجمن منحل اعلام شد.
این در حالی است که این انجمن هیچگاه در احقاق حقوق تضیع شده روزنامه نگاران دست از تلاش برنداشت و پس از انتخابات و دستگیری فله ای روزنامه نگاران و شرایط بحرانی کشور، حساسیت حکومت بر روی این انجمن افزایش یافت تا اینکه در اواسط مرداد ماه سال گذشته مأموران دادستانی تهران دفتر فراگیرترین تشکل صنفی روزنامهنگاران راپلمب کردند.
پس از انتخابات و در ادامه پیگیری وضعیت بازداشت شدگان اهالی رسانه ، بدرالسادات مفیدی به بازداشت غیرقانونی روزنامه نگاران اعتراض کرده و در دفاع از اهالی مطبوعات تلاش می کرد. او برای احقاق حق تضییع شده روزنامه نگاران دربند از وکلایی که می شناخت درخواست می کرد تا به صورت رایگان پرونده آنها را بررسی و رسیدگی کنند.
همچنین پس از پلمب دفتر انجمن صنفی روزنامه نگاران، مفیدی اعتراض انجمن به این اقدام را در شکایتی قانونی تسلیم قوه قضاییه می کند.در این شکایت آمده بود که "هیچ مرجع صلاحیت داری در خصوص منع فعالیت انجمن اظهارنظری نکرده است."
دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران در ادامه با بی فایده خواندن اینگونه اقدامات غیرقانونی تاکید کرده بود: "مطمئناً انجمن صنفي تا دقيقه آخري که اجازه فعاليت داشته باشد به پيگيري وضعيت روزنامه نگاران خواهد پرداخت. انجمن با تمام مشکلاتي که دولت نهم براي آن ايجاد کرده بود هر چند به سختي به فعاليت هاي خود ادامه داده در اين شرايط نيز از هدف اصلي خود که "حمايت" از روزنامه نگاران است، کوتاه نخواهد آمد."
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر