حمید تکاپو

شبکه جنبش راه سبز(جرس): در چهارمین فصلِ سال و دهمین ماهِ مقاومت مدنی نوین و جنبش سبز مردم ایران هستیم تا مروری داشته باشیم بر رخدادهای آخرین ماهِ سالِ خورشیدی، که کوله بار جنبش را همانند گذشته با تجاربِ تلخ و شیرین، بیم و امید و همچنین فراز و نشیب، اندوخته تر از پیش ساخت و به آینده ای نویدبخش رهنمون کرد.
ده ماهی که از سال ۱۳۸۸ سپری شد، جنبش سبــــــز، جنبشی ماندگار و زبانزد جهان و تاریخ تعریف و ارائه کرد تا توام با سركوبِ خونین و شهادت و شكنجه و ربایش و بازداشتِ آزادیخواهان و معترضان به تقلب و پایمال شدن حقوق شهروندی و رای مدنی، و همچنین سانسور و خفقان رسانه ای و توقیف مطبوعات و روزنامه نگاران و صدها مورد دیگر از نقض حقوق انسانی، نشان دهد سالی که گذشت سال خودباوری، خودآگاهی، خوداعتمادی و "شکفتن امید" بود و سالِ پیشِ رو(۱۳۸۹) با رهنمود میرحسین موسوی "سال استقامت و صبر" است و در جهت بازپس گیری مطالباتِ پاسخ داده نشده و فراموش شدۀ ملت ایران، سال ۱۳۸۹ ، موسمِ استقامت و صبر دانسته و نامیده می شود.
اسفند ماهِ ۱۳۸۸، ماهِ صدور مجدد حکم اعدام، آزادی موقت و مرخصیِ قطره چکانیِ تعداد کمی از زندانیانِ بیگناهِ جنبش و دستگیری و ادامه بازداشت گروه عظیمی دیگر بود که همزمان حملات فیزیکی به منازل رهبران جنبش و اهانت های لفظی و رسانه ای به حامیان و رهبران این جنبش، کمافی السابق ادامه داشت و سرِ پایان نگرفت.
اول اسفندماه مهدی کروبی و میرحسین موسوی برای بحث پیرامون چگونگی اتخاذ مواضع جدید در روزهای آینده با یکدیگر دیدار کردند.
همان روز شورای فعالان ملی – مذهبی در بیانیه ای هشدار داد "با دستگیری فعالان سیاسی و اجتماعی، بحران سیاسی افزایش می یابد". این تشکل با اعتراض به دستگیری های اخیر، خواستارِ آزادی ِ بازداشت شدگان شد.
احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس: پیش بینی می شود نرخ رشد اقتصادی ایران در سال جاری به یک و نیم تا دو درصد برسد.
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی، مخالفان دولت را متهم کرد که از آزادی موجود در کشور برای تحقیر سازمانهای اطلاعاتی ایران سوءاستفاده میکنند. وی به "کسانی را که با سرویسهای خبری بیگانه همکاری میکنند و خبر، عکس و گزارش ارسال می کنند"، هشدار داد.
اول اسفندماه؛ آغاز کار بررسی و تدوین سیاست های کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت
روزنامه «کیهان» بررسی قانون انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت را طرح هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و محسن رضایی برای حذف نظارت شورای نگهبان بر انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات مجلس توصیف کرد.
دوم اسفندماه دادگاه رسیدگی به اتهامات جدید حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان برگزار شد.
حسین کاشفی، سخنگوی حزب مشارکت اعلام کرد که تا پایان سال جاری، کنگرهی این حزب برگزار میشود.
جمعی از خانواده های روزنامه نگاران زندانی، در دیدار با محمد خاتمی از وضعیت بستگان زندانی شان ابراز نگرانی کردند و خاتمی نیز خواستار آزادی زندانیان سیاسی و روزنامهنگاران شد.
دوم اسفندماه محسن محققی و امیر خرم، دو عضو نهضت آزادی ایران به همراه فرزدی، دکتر سردارنیا و آقای پوراظهری (سه عضو دیگر این تشکل در تبریز) و امیر صادقی، عکاس خبرنگار روزنامه «فرهنگ آشتی» آزاد شدند.
شجونی، عضو شورای مركزی جامعه روحانیت: اصلاحطلبان در به در بدنبال عفو از رهبری هستند!
سوم اسفند نیز سارا توسلی فرزند محمد توسلی رییس دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران و اولین شهردار تهران پس از انقلاب آزاد شد.
مهدی کروبی همان روز طی ارسال پیامی، بر دو خواسته خود در مورد صدور مجوز برای برگزاری راهپیمایی مخالفان و نیز برگزاری همه پرسی در مورد نظارت استصوابی شورای نگهبان تأکید کرد.
آیت الله بیات زنجانی، در دیدار گروهی از جوانان اصلاح طلب، از رویدادهای جاری در ایران انتقاد کرد و خاطرنشان ساخت "اگر کسی در جامعه ای نتواند بدون دغدغه سئوال خود را طرح کند، این را باید نشانۀ مرگ آن جامعه دانست."
رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورایاسلامی اعلام کرد: عجلهای برای ارائه گزارش کمیته کمیسیون در مورد وضعیت بازداشتشدگان وجود ندارد.
اعضای کانون مدافعان حقوقبشر در ایران در نامهای به کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد، خواستار ممانعت این سازمان از «ویرانی جامعه مدنی ایران» شدند.
محمد رضا رزاقی، وکیل دادگستری و عضو کمیته حقوقی ستاد مرکزی میر حسین موسوی و اصغر خندان، پاسدار بازنشسته (عضو دیگر آن ستاد) نیز از زندان آزاد شدند.
چهارم اسفند هاشمی رفسنجانی در هفتمین اجلاس مجلس خبرگان، با اشاره به حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری، بار دیگر خواستار دلجویی از آسیبدیدگان این حوادث شد.
محمد استکی از فعالان سیاسی حامی میر حسین موسوی در اصفهان دستگیر شد.
چهارم اسفند برای عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان دانش آموختگان (ادوار)، ۸۰۰ میلیون تومان وثیقه تعیین شد.
جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نامه ای به رئیس این دانشگاه ، از برخوردهای قضایی و امنیتی با برخی از اساتید و دانشجویان انتقاد کردند.
محمد علی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد: جامعه مطبوعاتی کشور باید پاکسازی شود.
فرمانده نیروی انتظامی از تشکیل کمیتهای برای صیانت از حقوق شهروندی در بازداشتگاههای ناجا در سال آینده خبر داد.
پنجم اسفند، شماری از نمایندگان مجلس به قوّه قضائیه پیشنهاد کردند که در آستانه نوروز مقدمات آزادی روزنامهنگاران و جمعی از فعالان سیاسی را فراهم کنند.
فیض الله عرب سرخی، از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به شش سال حبس محکوم شد.
رد صلاحیت ۳۶ نفر از وکلا برای انتخابات بیست و ششمین دوره هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز
پنجم اسفند ماه، ابراهیم یزدی، دبیر کل نهضت آزادی ایران به مرخصی ده روز آمد و جهانبخش خانجانی، مدیرکل وزارت کشور دوره اصلاحات و از اعضای ستاد میرحسین موسوی بعد از تحمل نزدیک هشت ماه و نیم حبس از زندان اوین آزاد شد.
ششم اسفندماه هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان باردیگر بازداشت شده و به زندان اوین منتقل شد.
حملات گسترده نماینده رهبری در سپاه به سید حسن خمینی و بیت امام خمینی
جبهه مشارکت ایران رد صلاحیت وکلای نامزد انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری را نمونه دیگری از نطارت استصوابی خواندهو آن را محکوم کرد.
مهرداد بال افکن عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب و از اعضای ستاد انتخاباتی موسوی در اصفهان، برای بار دوم بازداشت شد.
هفتم اسفند همچنین غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کل کشور، سه شرط « توبه، جبران خسارات و اصلاح مسیر گذشته» را پیش روی بازداشت شدگان ناآرامیهای اخیر قرار داد.
هفتم اسفند، حجت الاسلام دكتر مصطفی میراحمدی زاده، از شاگردان آیت الله العظمی منتظری بازداشت شد.
مهدى كروبى در مصاحبه با روزنامه « كوریره دلاسرا» خاطرنشان کرد: "بحث ما براندازى نظام نیست بلكه اصلاح است."
هشتم اسفندماه، میرحسین موسوی اظهار داشت: "جنبش سبز بر سر مطالبات خود محکم ایستاده است و هدف حداقلی جنبش، اجرای بی کم و کاست قانون اساسی می باشد و اعتراض های خیابانی، تنها یکی از راه های رسیدن به این هدف بوده است."
دادگاه انقلاب از پذیرفتن ۴۰۰ میلیون تومان وثیقه برای آزادی عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان ادوار تحکیم وحدت، خودداری کرد.
تصویر حکاکی محمد خاتمی بر دیوار ایستگاه متروی امام خمینی در تهران، حذف شد.
رهبر جمهورى اسلامى در دیدار با سران گروههاى فلسطینىِ مخالف صلح با اسراییل، بر تشكیل یك "خاورمیانه اسلامى" تاكید كرد.
مهدى كلهر، مشاور رسانه اى رئیس دولت، برگزارى جشن پیروزى انتخاباتى احمدى نژاد در میدان ولى عصر تهران را "اشتباهى بزرگ" تلقى كرد.
صدور حکم زندان ...بازداشت...آزادی موقت...توقیف روزنامه ها...حکم اعدام
علی انجم روز، از اعضای سازمان ادوار تحکیم در استان گیلان بازداشت شد.
علی حکمت، عضو شورای مرکزی انجمن دفاع از آزادی مطبوعات نیز موقتا آزاد شد.
نهم اسفندماه؛ اعتراض حامیان جنبش سبز در ژاپن به عدم پاسخگوئی علی لاریجانی به سوالات آنان
شورای تهران تحکیم وحدت: اجازه استیلای دیکتاتوری نظامی و دینی را بر این خاک گلگون نمی دهیم.
برکناری وحید جلیلوند، گوینده صداوسیما به دلیل اعتراض به حوادث بعد از انتخابات
افشای انتظارات رهبری از رئیس قوه قضائیه درباره اعدام بیشتر مخالفان سیاسی
حكم محكومیت ۹ نفر دیگر از متهمان روز عاشورا توسط دادگاه انقلاب اسلامی تهران صادر شد که یک نفر به اعدام و هشت نفر دیگر به تحمل حبس تعزیری محکوم شدند.
دهم اسفند محمد رضا مقیسه، روزنامه نگار و عضو کمیته پیگیری امور بازداشت شدگان و آسیبدیدگان حوادث پس از انتخابات، با وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی و مهسا جزینی، روزنامه نگار در اصفهان، در پی سپردن وثیقه ۱۰۰میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.
موسوی تبریزی، دبیركل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم: آزادی زندانیان بی گناه منجر به آرامش کشور می شود.
همزمان مهدی معتمدی مهر، عضو نهضت آزادی ایران، پس از ۵۷ روز حبس از زندان اوین آزاد شد . دکتر محمد ملکی، نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب، پس از ۱۹۱ روز با قرار کفالت از زندان اوین آزاد شد.
فواد صادقی، مدیر سایت « آینده نیوز» نیز با قرار کفالت آزاد شد و درآخرین ساعات روز مرتضی کاظمیان و علیرضا ابوفاضلی نیز موقتا آزاد شدند.
روز دهم اسفند، خبر حکم اعدام محمد امین ولیان، یکی از اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه دامغان و عضو ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی، تایید شد.
قنبری: عدهای از نمایندگان مجلس ظرفیت انتشار گزارش کوی دانشگاه را ندارند.
جمعی از حامیان جنبش سبز مقیم لندن، در اعتراض به ادامۀ سرکوب ها و صدور احکام ناعادلانۀ حبس و محاربه و اعدام در ایران، از دهم اسفندماه تا سه روز در برابر دفتر سازمان عفو بین الملل در لندن دست به تحصن زدند.
فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در مورد اعتراضات در چهارشنبه سوری هشدار داد.
جعفر پناهی فیلمساز برجستۀ ایران، به همراه خانواده و مهمانانش (از جمله دو سینماگر برجسته) در نخستین ساعات بامداد ۱۱ اسفند بازداشت شدند.
مهدوی کنی: دلم میخواست وحدت شكل بگیرد ولی بعضی از آقایان نخواستند.
دادستان عمومی و انقلاب تهران، دلیل بازداشت جعفر پناهی را غیر سیاسی خواند.
وزارت خارجه آمریکا اسامی ده برنده جایزه «زنان شجاع» را اعلام کرد که در میان آنان نام شادی صدر حقوقدان و فعال حقوق زنان نیز به چشم می خورد.
رضا نوربخش، سردبیر روزنامه فرهیختگان و مدیر مسئول سایت جمهوریت، پس از گذشت هفت ماه و مهدی قلی زاده پس از گذشت نزدیک به هفتاد روز، از زندان آزاد شدند.
فاطمه کروبی با انتشار نامه ای سرگشاده، نسبت به افزایش فشارها بر خانوادهاش و توقیف هفتهنامه ایراندخت که مدیر مسئولی آن را بر عهده دارد، اعتراض کرد.
شامگاه ۱۱ اسفند کیوان مهرگان روزنامه نگار و دبیر سیاسی ضمیمه اعتماد، که بیش از دو ماه در بازداشت به سر می برد با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شد.
بامداد ۱۲ اسفندماه، دفتر جشنواره بینالمللى فیلم برلین و حزب مردم اروپا (بزرگترین حزب پارلمان اتحادیه اروپا)، در دو بیانیه جداگانه، ضمن اعتراض به دستگیرى جعفر پناهى، خواستار آزادى فورى او شدند.
سلیمی نمین: هاشمی با مهندسی انتخاباتی ترسیم شده توسط رهبری مشکل دارد.
هاشمى رفسنجانى در دیدار با ائمه جماعت مساجد تهران، عبور از شرایط فعلى كشور و حل مسائل پیش آمده را تنها در اختیارات آیت الله خامنه اى عنوان كرد. وی اعلام کرد: عده ای با ادعای دفاع از نظام، می خواهند آنرا ساقط نمایند.
همان روز حسام فیروزی، محبوبه کرمی، نَصور نَقیپور، نوید خانجانی، بهزاد مهرانی، ابوالفضل عابدینی و رسول ایمانزاده، از فعالان حقوق بشر، دستگیر شدند.
یادداشت نویس کیهان، توسط رسانه های خاص "جانباز جنگ نرم" اعلام شد!
سیزدهم اسفندماه، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در ادامه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو خاطرنشان کرد وضعیت حقوق بشر در ایران بدتر می شود و او بشدت از این وضع نگران است.
جوادلاریجانی: امروز جمهوری اسلامی بزرگترین نمونۀ دموكراسی غیرسكولار است!
محسنی اژه ای دادستان کل کشور، ضمن حمله به رهبران جنبش سبز، اظهار امیدواری کرد "موسوی به دامن مردم و انقلاب بازگردد."
شیرین عبادى با هشدار نسبت به پیامدهاى تشدید تحریمها یا حمله نظامى علیه ایران در عین حال از شركتهاى غربى خواست "از همكارى با جمهورى اسلامى خوددارى كنند."
گزارشگران بدون مرز: "روزنامهنگاران زندانى تحت فشار شدید قرار دارند تا از رهبر جمهورى اسلامى طلب بخشش كنند."
مسئولان جمهوری اسلامی از صدور مجوز برگزاری مراسم چهل و سومین سالگرد درگذشت محمد مصدق خودداری کردند.
دفتر تحکیم وحدت: "حکم اعدام محمدامین ولیان، دانشجوی دانشگاه دامغان، نشانه قساوت و بغض اقتدارگرایان از دانشگاهیان است."
کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هشدار داد دانشگاهیانی که با نظام جمهوری اسلامی همسو نیستند، از دانشگاهها اخراج می شوند.
چهاردهم اسفندماه مقامهای امنیتی از خروج فرزند دوم مهدی کروبی، از کشور جلوگیری و گذرنامه وی را توقیف کردند.
پیمان عارف روزنامه نگار و دانشجوی محروم از تحصیل با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به مدت ۱۰ روز مرخصی دریافت کرد.
آمریکا خواستار آزادی فوری محمد امین ولیان، دانشجوی دانشگاه دامغان شد که به دلیل شرکت در تظاهرات به اعدام محکوم شده است.
رییس سازمان زندانها مدعی شد "از نظر متولیان امور اجرایی، موضوع كهریزک بیشتر «سهلانگاری» بوده است."
شرکت نوکیا زیمنس میگوید ردیابی محتویات وب با سیستمهای فروخته شده این شرکت به ایران، امکانپذیر نیست.
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران، صدورحکم اعدام برای محمد امین ولیان، دانشجوی ۲۰ ساله را محکوم کردند.
احمد قابل، پژوهشگر دینی برجسته، پس از نزدیک به هفتاد روز بازداشت در اداره اطلاعات مشهد، به بند قرنطینه زندان وکیل آباد آن شهر منتقل شد.
بانوی سبز ایران دکتر زهرا رهنورد، در پیامی به مناسبت روزجهانی زن، از قوانین و فرهنگ تبعیض آمیز در ایران علیه زنان انتقاد کرد و همزمان گفت "جنبش سبز اهمیت این روز بزرگ را می شناسد و می داند چه رنج ها یی که زنان تحمل کردند."
مهدی کروبی با انتقاد از صدور حکم اعدام برای محمد امین ولیان حاطرنشان کرد "مسئولان قضایی مفهوم «محاربه» را تغییر داده اند.
آیت الله محمدرضا مهدوى كنى، دبیركل جامعه روحانیت مبارز تهران خاطرنشان کرد: "جریان هایى كه براى حذف هاشمى رفسنجانى تلاش مى كنند «بى اهمیت» هستند."
پانزدهم اسفند ماه سازمان دیده بان حقوق بشر در بیانیه ای که پیشاپیش هشتم مارس، روز جهانی زن صادر کرد، خواستار پایان تجاوز به حقوق زنان در ایران و برداشته شدن گام های فوری برای تامین مطالبات زنان، از سوی دولت ایران شد.
شانزدهم اسفندماه دادستان عمومی و انقلاب تهران، از صدور کیفرخواست برای حدود ۲۵۰ نفر از متهمان حوادث روزعاشورا خبرداد.
فرمانده نیروهای ستاد مشترک آمریکا در گفتوگویی با شبکه تلویزیونی سیانان گفت "ایران در حال تبدیلشدن از حکومت مذهبی به یک حکومت اوباشسالاری است."
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با صدور بیانیه ای، انتساب اتهام محاربه به محمد ملکی، نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب ۵۷، و محمدامین ولیان، فعال دانشجویی را محکوم کرد.
سازمان مجاهدین انقلاب، توقیف موقت روزنامه «اعتماد» و لغو امتیاز هفته نامه « ایراندخت» را مورد انتقاد قرار داد.
عماد بهاور، فعال سیاسی و عضو جوانان نهضت آزادی ایران و امیرحسین کاظمی، وبلاگ نویس و عضو همان تشکل ملی- مذهبی پس از احضار به دفتر وزارت اطلاعات، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. (۱۶ اسفندماه)
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از سخنان وزیرعلوم درباره اخراج دانشگاهیان غیرهمسو با دولت انتقاد کرد.
عبدالله مومنی با قرار وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی برای گذراندن مرخصی از زندان آزاد شد.
بیانیه كانون حمایت از خانوادۀ جان باختگان و بازداشت شدگان در مورد روز جهانی زن
بامداد هفدهم اسفندماه محمد اولیایی فر، وکیل دادگستری در تهران، پس از احضار به دادگاه انقلاب بازداشت شد.
صالح نقره کار با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیونی آزاد شد.
جایزه حقوق بشری «هومو هومینی» در جمهوری چک، که هر ساله توسط سازمان غیر دولتی People in Need اهدا می شود، امسال به مجید توکلی، عبدالله مومنی و جنبش دانشجویی ایران تعلق گرفت.
آمریكا، محدودیت های اینترنتى به كشورهاى ایران، كوبا و سودان را لغو كرد.
هفدهم اسفند ماه دولت آلمان با ابراز نگرانى شدید نسبت به نقض گستردۀ حقوق بشر در ایران، اعلام داشت به برخی مخالفان دولت ایران پناهندگى سیاسى اعطا می كند.
فرانسه ممنوعیت خروج سیمین بهبهانی از ایران را به شدت تقبیح کرد و آن را موردی جدید و غیرقابل قبول در نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی نامید.
هجدهم اسفندماه وکیل محمد خاتمی، خبر ممنوع الخروج شدن وی را تکذیب کرد.
نامه سرگشاده محمد تقی کروبی به صادق لاریجانی؛ اجازه ندهید بیش از این مقامات امنیتی بجای دستگاه قضایی تصمیم گیری کنند
انجمن روزنامه نگاران زن ایران (رزا)، به مناسبت روزجهانی زن خواستار آزادی تمامی زنان دربند شد.
وضعیت جسمانی وخیم مهدیه گلرو، پخشان عزیزی و زهرا جباری در زندان اوین
مرتضی سمیاری (عضو دفتر تحکیم) با سپردن ۶۰۰ میلیون وثیقه از زندان آزاد شد.
سینماگران هنرمندان و نویسندگان جهان خواستار آزادی پناهی و رسول اف شدند.
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی اظهارات مقامات آلمانی را مبنی بر اعطای پناهندگی به برخی از مخالفان حکومت ایران محکوم کرد.
معاون وزیرعلوم اعلام کرد "دیگر به کشورهای آمریکا، بریتانیا و کانادا دانشجو اعزام نخواهد شد."
شادی صدر، حقوقدان و فعال زنان اعلام کرد جایزه «شجاعت زنان» را به شیوا نظرآهاری، فعال جنبش زنان و مدافع حقوق بشر که در زندان است، تقدیم میکند.
کمیتۀ دفاع از روزنامهنگاران در بیانیهای اعلام کرد که از مجموع روزنامهنگاران زندانی در جهان، یک سوم آنها در زندانهای ایران محبوس هستند.
عباس کیارستمی، کارگردان وفیلمساز نامآشنای سینمای ایران، با انتشار نامهای خواستار آزادی جعفر پناهی و محمد رسولاُف شد.
نوزدهم اسفندماه، جایزه حقوق بشری «هومو هومینی» در جمهوری چک به مجید توکلی، عبدالله مومنی و جنبش دانشجویی ایران اهداء شد.
در همین روز (۱۹ اسفند) آیتالله خامنهای تاکید کرد "تنها بخشی از نظرات مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره قانون انتخابات اعمال خواهد شد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی خاطرنشان کرد "هر حکومتی که پایه های مردمی نداشته باشد، پایدار نمی ماند."
مصطفی تاجزاده عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی پس از ۹ ماه حبس، تا پایان تعطیلات نوروز از زندان مرخص شد. (۱۹ اسفند)
فواد شمس، سعید نوریمحمدی و کیوان فرزین آزاد شدند. (یکی از مجریان صدا و سیما نیز پس از ۱۲ روز، از زندان اوین آزاد شد.)
رئیس دانشگاه تربیت مدرس: میرحسین موسوی نمی تواند در این دانشگاه تدریس کند.
آزادی عبدالله صدوقی روزنامه نگار آذربایجانی پس از سه هفته اعتصاب غذا
كامران دانشجو( وزیرعلوم): دانشگاه، به اساتیدی كه بخواهند علیه خواستههای مردم در حماسه ۹ دی و ۲۲ بهمن فعالیت كنند، نیاز ندارد و در صورت عدم گزینش آنها توسط وزارت علوم، مردم خود دست به كار شده و آنها را گزینش خواهند كرد.
سعید لیلاز، کارشناس اقتصاد و روزنامه نگار، به شش سال زندان محکوم شده است .
وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود اعلام کرد وضعیت حقوق بشر در ایران در سال ۲۰۰۹ وخیم تر شده است.
بیستم اسفندماه، بانو رهنورد بار دیگر با تکرار موضع پیشین خود اعلام کرد که دولت محمود احمدینژاد، دولتی نامشروع است.
در روزجهانی مبارزه با سانسور ِاینترنت (۲۰ اسفند) گزارشگران بدون مرز با حمایت شرکت عظیم گوگل، جایزه «نت شهروند» خود را به وب نگاران سایت ِ فمینیستی ایرانی « تغییر برای برابری» اهدا کرد.
شیرین عبادی و عبدالکریم لاهیجی در دیداری با وزیر خارجه فرانسه، در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران و انتظارات فعالان حقوق بشر از اتحادیه اروپا، گفتوگو کردند.
روز بیست ویکم اسفند، محمد اولیایى فرد وكیل مدافع تعدادی از فعالان، به اتهام مصاحبه با رسانه اى در خارج از ایران به یك سال زندان محكوم شد.
دیده بان حقوق بشر با انتقاد از بازداشت جعفر پناهی فیلمساز ایرانی و همکارش محمد رسول اف، از مسئولان جمهوری اسلامی خواست یا اتهام های این افراد را اعلام کنند یا آنها را آزاد کنند.
سازمان عفو بین الملل از مسئولان جمهوری اسلامی خواست تا محبوبه کرمی، از فعالان حقوق بشر را آزاد کند.
روز ۲۲ اسفندماه آذر منصوری، معاون سیاسی جبهه مشارکت به سه سال زندان محکوم شد.
افشای اسامی ۱۹۲ زندانی سیاسی اوین توسط مامور امنیتی بند ۲۴۰
ابراهیم ملکی، محقق و از شاگردان آیت الله منتظری در مشهد بازداشت شد.
همان روز لیلی فرهادپور، وحید پوراستاد و سمیه مومنی از روزنامهنگاران دستگیرشده بعد از ناآرامیهای اخیر، موقتا آزاد شدند.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران، با صدور اطلاعیهای از بازداشت ۳۰ تن از "عناصر شبكههای سازمانیافته جنگ سایبری" خبر داد.
کیان تاجبخش، جامعه شناس و پژوهشگر ایرانی – آمریکایی با وثیقه ۸۰۰ میلیون تومانی، به مدت ۱۵ روز از زندان آزاد شد.
آیت الله خامنه ای در فتوایی اعلام کرد "مراسم چهارشنبه سوری هیچ مبنای شرعی ندارد و باعث ضرر و فساد زیاد خواهد شد."
یاسر معصومی از جوانان فعال ملی مذهبی که در روزنامه های اصلاح طلب فعالیت داشت، بعد از احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت شد.
روز بیست و سوم اسفندماه، جبهه مشارکت در بیانیه ای از دولت محمود احمدی نژاد به خاطر جلوگیری از برگزاری کنگره سالانه خود به شدت انتقاد کرد.
برگزاری مراسم یادبود و خاكسپاری دو زندانی سیاسی (که در راه قم تصادف کردند) با كنترل و سركوب ماموران روبرو شد.
روز ۲۳ اسفندماه، گروهی چفیه بسته و با ظواهر لباس شخصی ها، در حالیکه تصاویر آیت الله علی خامنه ای و پلاکاردهایی با عنوان "ستاد مردمی پیگیری مجازات سران فتنه" در دست داشتند، به آپارتمان مهدی کروبی حمله کردند.
۲۴ اسفندماه فاطمه کروبی گروهی را که "اوباشِ مواجب بگیر"دولت نامید، مسئول حمله به مجتمع مسکونیای و ایجاد مزاحمت برای خود و همسایگانش دانست.
دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که شش نفر از متهمان تظاهرات روز عاشورا به اعدام محکوم شدهاند و احکام این افراد هم اکنون در دادگاه تجدیدنظر است.
حسین شیخ عطار از زندانیان سیاسی قبل از انقلاب و معاون فنی صدا و سیما در زمان مدیریت محمد هاشمی ، موقتا از زندان آزاد شد.
بنا بر اخبار رسیده عبدالله یوسف زادگان برنده مدال طلای المپیاد ادبی سال ۸۰و از دانشجویان ممتاز حقوق دانشگاه شهید بهشتی بازداشت شد.
کانون مدافعان حقوق بشر در ۲۴ اسفندماه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که هیچگونه وابستگی داخلی و بینالمللی به هیچ نهاد و حکومتی ندارد.
میر حسین موسوی از ممانعت دولت از برگزاری کنگره دوازدهم جبهه مشارکت در تهران انتقاد کرد و گفت: دولت نباید مانع فعالیت احزاب شود. (۲۴ اسفندماه )
معاون سیاسی وزیر کشور "فعالیتهای جبهه مشارکت توسط دستگاه قضایی متوقف شده است."
اعلام تاسیس قرارگاه مشترک نیروی انتظامی، سپاه و بسیج برای "تامین نظم و امنیت و برخورد با حوادث احتمالی در چهارشنبه سوری"
انجمن جهانى مطبوعات و روزنامه نگاران ادامۀ بازداشت روزنامه نگار ایرانى عماد الدین باقى و اقدام هاى سركوبگرانه جمهورى اسلامى براى خاموش كردن هر نوع انتقاد را محكوم كرد. (۲۴ اسفندماه )
آیتالله علىمحمد دستغیب: "كسانى كه در مقام دفاع از خود بر مىآیند، «محارب» نیستند و محارب به كسى مىگویند كه روبروى مردم مىایستند و آزادى آنها را سلب مىكند."
بیست و پنجم اسفندماه مانوری تحت عنوان "ارتقا امنیت" توسط بسیج و سپاه و پلیس در تهران برگزار شد.
همان روز مهدی کروبی اعلام کرد "جمهوری اسلامی از مسیر خود منحرف و دچار استبداد زدگی شده است."
موسوی در دیدار با اعضای شورای مرکزی، دفتر سیاسی و جوان جبهه مشارکت گفت که "باید مردم را به صبر و استقامت دعوت کرد، سال آینده را باید سال صبر و استقامت بدانیم و بنامیم."
بیست و پنجم اسفندماه، صدها تن از خانواده های زندانیان سیاسی در مقابل دادگاه انقلاب تهران تجمع کردند و خواستار تعیین تکلیف و آزادی عزیزان خود شدند.
سمیه فرید فعال حقوق زنان در حالی که برای پیگیری وضعیت همسرش حجت (سیاوش) منتظری به زندان اوین مراجعه کرده بود، بازداشت شد.
سازمان مجاهدین انقلاب در بیانیه ای به مناسبت فرارسیدن سال نو، شرایط سیاسی و اقتصادی کنونی در ایران را مورد انتقاد قرار داد.
حسین نورانی نژاد، رئیس کمیته اطلاع رسانی جبهه مشارکت، از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که احکام ۸۶ نفر از بازداشت شدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری، قطعی و پروندههای آنان به اداره اجرای احکام این دادسرا ارسال شد.
سایت جرس گزارش داد که مسعود لواسانی، روزنامهنگار و وبلاگ نویس - که در مهرماه بازداشت شده بود- از پنج روز پیش دست به اعتصاب غذا زده است.
برگزاری ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده بازداشتگاه كهریزك (بیست و ششم اسفندماه)
معاون عملیات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ ، شرایط تهران در چهارشنبه سوری را "آرام و مناسب" توصیف کرد.
صدها تن از نیروهای یگان ویژه پاسداران به منظور ممانعت از برگزاری تظاهرات ضد دولتی در چهارشنبه سوری، در خیابان های تهران مستقر شدند.
مراسم چهارشنبه سوری در شهرهای مختلف ایران دیشب با وجود تدابیر و تهدیدهای امنیتی بیسابقه، برگزار شد.
شیرین عبادی دولتها، رسانهها و شرکتهای غربی را به حمایت از حقوق بشر در ایران فراخواند.
بیست و ششم اسفندماه، کانون نویسندگان ایران نوروز را به همه تبریک گفت و خاطرنشان کرد "در سال کهنه، اگرچه زندانیان همچنان در بندند و بسیاری از خانوادهها، تحویلِ سال را در پای دیوارهای زندان سر خواهند كرد، اما... سالی كه گذشت، سال شكفتنِ امید نیز بود."
مهدی کروبی در دیدار با اعضای جبهه مشارکت، ضمن تبریک سال نو، ابراز امیدواری کرد که سال نو ، سالی پر خیر و برکت و آرامش همراه با اجرای قانون و رعایت حقوق شهروندان باشد.
بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار اقدام اتحادیه اروپا علیه اختلالات ایران در امواج خارجی شدند.
محسن میردامادی، دبیر کل جبهه مشارکت برای گذراندن مرخصی آزاد شد. (۲۶ اسفند)
هاشمی رفسنجانی:باید در چارچوب شرایط جهانی بهگونهای عمل کنیم که سوءظن از بین برود.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اعلام کرد که عبدالرضا قنبری، از بازداشت شدگان روز عاشورا، به اعدام محکوم شده است.
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد "برای حکومت ایران محروم نگهداشتن مردم از دموکراسی و حقوق بشر، مهمتر از رسیدن به راهحلی دیپلماتیک برای مسئلهی هستهای است."
بیست و ششم اسفندماه، مجددا صدها نفر از خانواده های زندانیان سیاسی در مقابل زندان اوین تجمع کرده و خواستار آزادی بستگانشان در آستانه عید نوروز شدند.
سردبیر روزنامه اعتماد :دوستان به دنبال تامین وثیقه صد میلیونی برای رفع توقیف روزنامه هستند .
بیست و هفتم اسفندماه، بهمن احمدی امویی روزنامه نگاری که از سی خرداد ماه در زندان اوین به سر می برد، با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به مرخصی آمد.
علی معظمی، دانشجوی دکترای فلسفه، پژوهشگر و روزنامه نگار باسابقه کشور، موقتا آزاد شد.
زندانی سیاسی یدالله رحمانی بدون اطلاع از تشکیل دادگاه و حق حضور در آن و برخورداری از حق دفاع و وکیل، به یک سال زندان و جریمه محکوم و به زندان جوبین قزوین منتقل شد.
در بیست و هفتم اسفندماه، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، در پیام های جداگانه ای به مناسبت فرا رسیدن سال ۱۳۸۹ ، بار دیگر بر پافشاری بر خواسته های مردم و ایستادگی بر آرمان هایی که جنبش سبز برای آن ها هزینه سنگین پرداخته است، تأکید کردند.
موسوی: "سال جدید، سال استقامت بر مطالبات به حق و قانونی است و ما حق عقب کشیدن و عقب گرد در ارتباط با این مطالبات را نداریم."
عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی از اعتصاب غذای خود و تعدادی از زندانیان سیاسی در اعتراض به نبودن حداقل امکانات در زندان، بلاتکلیفی، ندادن اجازه مرخصی استحقاقی و استعلاجی و موارد دیگر خبر داد و خاطرنشان کرد "خواستار آزادی بی قید و شرط بازداشت شدگان اخیر هستند."
فراخوان سبزها برای سردادن بانگ الله اکبر در شامگاه بیست و نهم اسفندماه
خانواده محمد صادق جوادی حصار، روزنامه نگار و مسئول حزب اعتماد ملی در خراسان، خواستار آزادی او شدند.
روز بیست و نهم اسفندماه وزارت اطلاعات از تشکیل جلسه ملی - مذهبی ها جلوگیری کرد.
مهدی کروبی در آخرین ساعات سال جاری در پیام نوروزیش گفت با این شیوه مدیریت ریزشی نگوئید کشتی نظام، بگوئید قایق نظام!
با تمام تلخ و شیرینی های مبـــــارزه و با امید به آزادی زندانیان سیاسی و حلقه های اشک خانواده های این طرف دیوار و زندانیان آن طرفِ دیوار، جنبش سبز با بانگ شبانۀ الله اکبر در شامگاه ۲۹ اسفند، وارد سال صبــــر و استقامت شد...
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر