هدی امیدوار
این آخرین موضع گیری محمد رضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی است. وی که به اصولگرای عقلایی شهرت دارد، پس از 22 بهمن دومین بار است که در رابطه با آقایان موسوی و کروبی اظهار نظر می کند.
اولین بار در حاشیه نشست جامعه اسلامی مهندسان بود،همان مکانی که به تریبونی برای او مبدل شده و هر گاه مصاحبه و سخنرانی نداشته باشد، در جلسه های ماهانه آن به طرح موضوع می پردازد. همیشه می توان برای یافتن دیدگاههای این سیاستمدار کرمانی به سراغ جامعه اسلامی مهندسی رفت که در آن از همه چیز سخن گفته می شود بجز "مهندسی".
باهنر در حاشیه این نشست گفته بود:" سران به هيچ موعظه اي گوش نمي کنند، مسير را عوض نکرده و در حال حاضر نيز تکليف شان کاملا روشن است و با وجود آنکه بارها و بارها دعوت شدند بازنگشتند و به نظر مي رسد که ديگر قابل برگشت نيستند، اما هنوز هم راه بسته نيست و اگر اين افراد بازگردند و توبه کنند دست رد به سينه آنها زده نخواهد شد."
وی هرچند انتقاد کرده بود که گروه هايي را مي شناسيم که تلاش مي کنند به جاي اضافه کردن به نيروهاي خودي به نيروهاي غيرخودي بيفزايند. اما باز هم تاکید کرده بود که تلاش کنيم صف دشمنان و مخالفان را به حداقل تعداد کاهش دهيم، اما اين تلاش به معناي آن نيست که از بعضي از جرايم وخطاهاي رسمي صرف نظر کنيم.
در واقع وی بر دو نکته پافشاری کرده بود، اول اینکه اصل را بر "مجرمیت" آقایان کروبی و موسوی قرار داده بود و ثانیا باید "توبه" کنند.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه انتخابات تمام شده است، از مخالفان نتیجه این انتخابات خواست تا پاسخگوی هزینه سنگینی که به نظام تحمیل کرده اند، باشند.
محمدرضا باهنر همچنین با بیان اینکه" فتنه" اخیر هزینههای زیادی به نظام وارد کرده و برخی به موقع و عدهای نیز زودتر به وظیفه خود عمل کردند، خاطرنشان کرد: در این جریانها برخی نیز از رهبری جلوتر افتاده و عدهای نیز تاخیر داشتند، این فتنهها هزینههایی وارد کرده که الان مشخص نیست و در آینده متوجه میشویم.
باهنر؛ مردی که زیاد می گوید
باهنر از جمله سیاستمدارانی است که طی هشت ماه گذشته اظهار نظرهای فراوانی در رابطه با رویدادهای پس از انتخابات داشته است. وی برخلاف خیلی از اصولگرایان که حتی نمی خواهند وجود بحران در کشور را بپذیرند، از همان ابتدا آن را پذیرفت و در صدد چاره جویی برآمد. او تا آنجا پیش رفت که مورد انتقاد اصولگرایان هم واقع شد. ولی این روزها، این سیاستمدار 57 ساله کرمانی که از ابتدا از مخالفان جدی احمدی نژاد بود، کمی به حامیان افراطی احمدی نژاد نزدیک شده و از مجرمیت و توبه سران اصلاحات سخن می گوید.
محمدرضا باهنر در یکی از نشستهای جامعه اسلامی مهندسین حرفهای جالبی زده بود، سخنانی که خیلی از نزدیکانش را خوش نیامد. او گفته بود: «دوستانی که شک کرده اند از یک گروه و طیف نیستند ما شاهد این مساله در خانواده های حزب اللهی ، بی پول و پولدار هستیم و فتنه و مشکلی است که باید آن را حل و جبران کرد.»
وی در ادامه تصریح کرده بود که نباید اینگونه باشد که آن 14 میلیون یا بخشی از آن این فکر را کنند اعتباری نیست و معلوم نیست رایی که در صندوق می اندازند چگونه از صندوق درمی آید.»
باهنر حتی تا آنجا پیش رفت که حتی به شک و تردید در میان مسئولان و بزرگان نظام پرداخت و گفت: "می خواستیم از بزرگان نظام کمک بگیریم، وقتی با برخی از آنها صحبت و سلام و علیک می کردیم متوجه می شدیم خود آنها نیز مساله دارند و باید تلاش می کردیم تردید آنها را رفع کنیم."
نائب رئیس مجلس در جایی گفته بود: " می خواهند با استفاده از فضای تند ایجاد شده، با همه مخالفان خود تسویه حساب کنند و حتی دایره برخوردها را به همه ۱۳ میلیون نفری که به میرحسین موسوی رأی داده اند گسترش دهند و "مثلا اینها را از اداره ها و امثالهم بیرون کنند".
باهنر بارها تاکید کرده است که حساب اغتشاشگران از معترضان و کسانی که تردید دارند جداست و باید با کسی که تردید دارد با زبان لین صحبت کنیم.
این سخنان از سوی یکی از رهبران اصولگرایان نشان از گستردگی موج اعتراضات مردمی دارد. اعتراضاتی که حتی دامان بسیاری از مسئولان کشوری و لشکری و روحانیون و علما را هم گرفته است.
باهنر ریشه این اعتراضات را به قبل از انتخابات و طرح " مسائل غیرمعقول، مناظره آقای موسوی و احمدی نژاد" برمی گرداند و معتقد است که این مناظرات از یک جهت نیز نگرانی هایی را به وجود آورد؛ چنان که متاسفانه در آن از برخی خط قرمزهای نظام عبور شد؛ خط قرمز نه به این معنا که واقعیتی وجود داشت و قرار بود محرمانه باشد و نباید کسی آن را لو می داد، ولی این مساله که حرف هایی که مستند، اثبات شده و حرف های قابل دفاعی باشد، رعایت نشد.
باهنر؛ شکاف با حامیان احمدی نژاد
دیدگاههای باهنر پس از انتخابات 22 خرداد به مذاق بسیاری از اصولگرایان خوش نیامد. وی پس از معرفی کابینه احمدی نژاد پیش بینی کرد نمایندگان به حداقل 5 نفر از وزری پیشنهادی رای ندهند. اما داستان به همین جا ختم نشد و در زمانی که بر خلاف پیش بینی باهنر و تعداد دیگری از نمایندگان اصولگرا، تنها سه وزیررای اعتماد نگرفتند، نایب رئیس مجلس افشا کرد که علت رای آوردن وزیران نامه حمایتی رهبری بوده است. این اظهار نظر خشم اصولگرایان را برانگیخت و زارعی از نمایندگان اصولگرا این اقدام باهنر را " فرار به جلو" خواند در گفت و گویی اظهار داشت: " باهنر تلاش کرد تا هفت نفر از وزرای پیشنهادی رای نیاورند اما وقتی احساس کرد که فضای مجلس از دستش خارج شده متوسل به نظر رهبری شد."
در اظهار نظری دیگر، نایب رییس مجلس در گفت و گو با روزنامه خبر نزدیک به علی لاریجانی به شرح موارد تخطی احمدی نژاد از قانون پرداخته و به دولت هشدار داده بود كه اگر از "فرصتسازی"های مجلس استفاده نكند، مجلس منتظر "فرصتسوزی"های آن نخواهد شد. وی تا آنجا پیش رفت که ابراز امیدواری کرد "كار به استفاده از اصل بررسی عدم كفایت سیاسی رئیسجمهور نرسد."
باهنر؛ نزدیکی دوباره به محافظه کاران
اما این بار او به مواضع افراطیون نزدیک می شود و بصراحت می گوید: "نمیشود که کسی در راهپیمایی شرکت کند اما روز قبلش بیانیهای با تکرار مواضع گذشته صادر کند. آقایان روز قبل از راهپیمایی اعلامیه دادند که ما به راهپیمایی میرویم اما شعارهای متفاوت میدهیم. حالا اگر موقعیت بیان این شعارهای متفاوت پیش نیامد و الحمدالله نتوانستند شعارهای منظورشان را سر دهند، نافی این نیست که قصد آنها از شرکت در راهپیمایی چیز دیگری بود. با چنین نیتی اگر کسی بخواهد به راهپیمایی بیاید، اصلا بهتر است که نیاید. چون آمدهاند برای شکستن وحدت و نه ایجاد وحدت."
در واقع باهنر که پیشتر معتقد به "یک سری از اعتراضات به حق " بود در اینجا ، بتوعی در صدد تایید اقدامات لباس شخصی هاست که مانع از حضور رهبران اصلاحات در راهپیمایی شدند.
وی می افزاید: ممکن است که اگر این آقایان به اشتباهاتشان اعتراف کنند و بگویند که به قانون اساسی و رهبری پایبندند، باز هم برخی افراد یا گرهها حرف آنها را قبول نکنند. اما این ناباوری نباید مانع از آن شود که آنها تکلیفشان را با خودشان روشن نکنند. آنها هم باید تکلیفشان را روشن کنند و هم وفاداریشان را به نظام، خط امام و رهبری اثبات کنند.
باهنر هر چند تلاش دارد تا در هیات یک سیاستمدار عقلایی وارد صحنه شود و استقلال رای و نظر داشته باشد ولی بارها به واگویی سخنان رهبری می پردازد. او که در جریان رای اعتماد به دولت احمدی نژاد تا حدی " مغضوب" شد، پس از آن تلاش دارد تا بار دیگر جایگاه خود را در صحنه سیاسی کشور بیابد.
باهنر؛ توبه و بازگشت از مواضع اولیه
او می داند سرنوشت کسانی که بر خلاف فرامین رهبری سخن می گویند چیست ، فلذا کاربرد لفظ " فتنه" این روزها از وی بکرات شنیده می شود. در آخرین گفت و گو با خبر آنلاین نیز می توان بدرستی سیر سخنان او را یافت آنجا که گفته است : در این فتنهای که به وجود آمده اصلا بحث بر سر انتخابات ریاست جمهوری نیست، بحث منافع نظام مطرح است. اول باید این فضای فتنه را از بین برد و بعد فضای نقد را گستراند. در فضایی که فتنه وجود نداشته باشد، رئیس جمهور و رئیس مجلس و دولت و مجلس قابل انتقادند. بنده و بزرگتر از بنده را هم میشود نقد کرد، هیچ مشکلی هم ندارد. اعتراضات قانونی راه و مسیر خاص خود را دارند و باید در چارچوب قانون شکل بگیرند. اما اگر قرار باشد اعتراضات برعلیه منافع نظام شکل بگیرد و مطرح شود، کار مشکل پیدا میکند.
این نماینده مجلس با جمعی از دیگر دوستانش، برای ترمیم سخنان قبلی خود که وجود "بحران" در کشور را پذیرفته بود ودر صدد راه کاری برای حل آن بود، این بار از موضعی دیگر سخن می گوید: ما فکر میکنیم اتفاقاتی که ظرف هفت هشت ماه اخیر افتاد و به نظام تحمیل شد، و عدهای خواسته یا ناخواسته هیزمبیار معرکه شدند الان که از این فضا عبور کردیم باید فضای بازی به وجود آید که اگر کسانی اعتراضاتی دارند و در محدودهی قانون، نقدها و اعتراضاتی به عملکرد دولت، مجلس یا قوهی قضاییه دارند بتوانند در یک فضای آرام و سازنده و نه تخریبی، نظرات خود را بگویند و افکار عمومی به کمک آمده و مسیر را هموارتر و نرمتر کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر